Erno Mijland en Herm Kisjes schrijven en spreken over de mogelijkheden van games in onderwijs, zorg/hulpverlening en opvoeding en gezond omgaan met gamen.

24 februari 2010

Weer kamervragen over gameverslaving

Naar aanleiding van een artikel in Trouw over recente uitspraken van IVO-onderzoeker Tim Schoenmakers, hebben afgelopen weken de kamerleden Joël Voordewind (ChristenUnie) en Arda Gerkens (SP) kamervragen gesteld over gameverslaving. Eerder deed PvdA-kamerlid Lea Bouwmeester dat al (klik hier).

- De kamervragen van Joël Voordewind.
- De kamervragen van Arda Gerkens.

1 opmerking:

  1. Gaming heeft niet bepaald een goede pers: de berichtgeving is vaak behoorlijk tendentieus. Net als bij de meeste zaken ligt ook hier de waarheid aanzienlijk genuanceerder. Veelzeggend vind ik deze reactie van Justine Pardoen op zo'n bericht over het onderzoek van Jeroen Lemmens:

    'Maar laten we eerlijk zijn: er is een groep jongeren om wie we ons zorgen moeten maken. Het gaat om een bepaalde groep jongeren die extra gevoelig zijn voor het ontwikkelen van problematisch gamegedrag. Dat zijn kinderen met een ontwikkelingsstoornis, vooral een aandachtstekortstoornis of een stoornis in het autistisch spectrum. Het percentage kinderen met ad(h)d ligt ongeveer op 4%. Wereldwijd stijgt dat percentage NERGENS boven de 6%. Hetzelfde geldt voor autisme. We weten redelijk goed hoe om hoeveel jongeren het gaat. Als je die percentages beschouwt, is 2% gameverslaving nog aan de lage kant...'

    Ineke Verheul, Game On
    www.game-ondd.nl

    BeantwoordenVerwijderen